En person som holder et spørsmålstegn

Ofte stilte spørsmål


Er det virkelig gratis å registrere besøkende med Varinnom?

Ja, det er gratis! Det er Hastek AS som har laget Varinnom. Vi jobber med teknologiløsninger for kulturlivet, og vil bidra til å hjelpe en bransje hvor ting er ganske tøffe om dagen. Samtidig håper vi at dere blir litt kjent med oss, og at det er greit at vi ringer om vi kommer på noe lurt vi tror dere vil høre om.

Hvem har tilgang til besøkslistene?

Besøkslistene ligger nedkryptert og utilgjengelig for alle frem til det eventuelt oppstår et smitteutbrudd. Da vil en behandler hos Varinnom dekryptere den relevante dataen og oversende det til offentlige myndigheter.

Kan man legge til flere administratorer?

Etter at du har valgt bedrift, kan du legge til en administrator fra alternativene som kommer opp når du velger «Administratorer» på venstre side av skjermen. Den nye administratoren logger inn med Vipps, så kan vedkommende skrive ut QR-koder og legge til lokasjoner.

Hvor lenge oppbevarer Varinnom data?

Varinnom lagrer data så lenge lov og forskrift krever at vi gjør det, hverken lenger eller kortere. Det betyr at data vi samler inn i dag som hovedregel blir lagret i 14 dager.

Hva skjer dersom en av de besøkende har blitt smittet?

Dersom dere blir kontaktet av kommunens smittesporingsteam, kan dere be dem om å ta kontakt med oss på post@varinnom.no, så vil vi på en sikker måte utlevere de opplysningene offentlige helsemyndigheter har krav på.